Ектор Хіменес-Браво

Похожее изображение
Ектор Хіменес-Браво народився й виріс у Колумбії. За зізнанням самого шеф-кухаря, інтерес до кулінарії передався йому від матері. Причому його цікавила не просто сама процедура обробки продуктів, але й її естетичний бік. У старших класах захоплювався образотворчим мистецтвом. Вступив до Кулінарної АкадеміїБоготи, після закінчення якої у 1992 році починає роботу в найкращих п'ятизіркових готелях Колумбії. Серед них «Metrotel Royal Park», «Relais Chateaux», «Hoteles Royal».
У 1995—1999 роках викладає в Національній кулінарній академії міста Медельїн.
У віці 27 років його запрошують стати шеф-кухарем одного з найрозкішніших готелів США — Hilton Boston Back Bay у Бостоні. Він став наймолодшим шеф-кухарем Hilton у Північній Америці за весь час існування цієї мережі готелів. У перші дні роботи через молодий вік колеги навіть не сприймали Ектора серйозно, але невдовзі переконались у його професіоналізмі. Як стверджує сам Ектор Хіменес-Браво, робота у США дуже вплинула на нього, поділивши кар'єру на дві частини — до Hilton і після.
Після однієї з закритих вечерь у Hilton, влаштованої для групи готельєрів із Канади, його запрошують працювати до Оттави. Екторові запропонували контракт на відкриття п'ятизіркового готельного комплексу Brookstreet Hotel and Resort. Невдовзі він відкриває в канадській столиці ресторан Foundation.
Очолювані ним заклади неодноразово входили до десятки найкращих ресторанів Канади. Пропрацювавши в Канаді 6 років, Хіменес-Браво приймає громадянство цієї країни.
У 2006 році Хіменес-Браво стає шеф-кухарем готелю Radisson SAS Royal Hotel, Санкт-Петербург. Його робота приносить готелю Radisson нагороду «Best Hotel Restaurant Award» від журналу TimeOut. Після приїзду до Санкт-Петербургу Ектор здивував місто відкриттям концепції «Nuevo Latino», що було дуже новим для міста. 2006 року Санкт-Петербург приймав гостей 32-го саміту Великої Вісімки, де Хіменес-Браво мав складне завдання обслужити голів провідних світових держав.
У 2007 році Хіменес-Браво повертається назад до Канади, де очолює кухню готелю Delta Fredericton.
У 2008 році Ектор їде на Мальдіви, аби керувати кухнями одних із найвідоміших готелів Азії. Там він очолює команду кухарів готелів W Retreat & SPA та Sheraton Full Moon Resort. Мандрує до Сингапуру й Гонконгу, вивчаючи культуру китайської і малайської кухні, а також отримує завдання відкрити готелі W Hong-Kong та St.Regis Singapore.
Наступного 2009 року Ектор Хіменес-Браво отримує пропозицію від міжнародної мережі готелів InterContinental Hotels Group відкрити ресторани п'ятизіркового готелю InterContinental Kiev в Україні, для якого він розробив і запровадив концепції усіх ресторанів. Окрім готелю Ектор Хіменес-Браво розробляє концепції й для інших ресторанів компанії-власника.
Наприкінці 2010 року він розробляє концепції ресторанів і технологію кухонь готелів Фермонт, а також інших престижних готелів Києва.
Із вересня 2011 року Ектор Браво бере участь у цілій низці кулінарних проектів на українському телебаченні.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Змагаємося й виховуємося в конкурсах

Смачний сендвіч