ТОРТ «НАПОЛЕОН»

На сьогоднішній день є багато різноманітних варіацій приготування цього торта. Більш того, готове тісто робить цей процес ще більш швидким та приємним, однак залишаються все ж прихильники повного домашнього приготування. Необхідно відмітити, що особливість цього торта – це тонкі й ніжні коржі, котрі легко можуть просочитися кремом. Саме тому рецепт торту «Наполеон» часто включає в себе використання листкового тіста. Будучи тонше і легше за структурою, воно легко пропускає крем і допомагає добитися бажаного результату.
ІНГРЕДІЄНТИ
Борошно пшеничне1,8 кг
Масло солодковершкове селянське ТМ «Рудь»600 г
Вода200 мл
Сіль½ чайної ложки
Молоко 2,6% ТМ «Рудь»2.5 л
Цукор500 г
Яйце куряче5 шт.
Ванілін10 г



як приготувати торт Наполеон

ПРИГОТУВАННЯ
Як і будь-який інший торт, «Наполеон» починається з тіста. Для правильного приготування коржів необхідно додержуватися особливої послідовності. 1,5 кг муки висипати на робочу поверхню, а на борошно викласти порізане на кусочки масло в кількості 500 г. Таким чином, масло починає змішуватися з борошном, формуючи основу для тіста. Отриману суміш викласти гіркою.
Воду кімнатної температури необхідно змішати з сіллю до повного розчинення кристалів, а наступний крок – повільно й поступово вилити цю воду в центр гірки з борошна і масла, після чого ретельно перемішати і замісити тісто з однорідною структурою, не допускаючи виникнення грудочок.
Усе тісто, що вийшло, треба розділити на 9 шматків, котрі згодом сформують коржі, після чого розкатати коржі, посипані борошном, і помістити в духовку на випікання при 180 градусах.
Наступний крок – приготування крему. Для цього необхідно 2,5 літра молока поставити на вогонь. Доки воно доходить до кипіння, слід ретельно збити яйця і цукор до утворення піни. Решту борошна треба додати у збиті яйця, і отриману суміш поступово ввести в молоко, після цього добитися повної однорідності маси, і як результат – правильно звареного крему. Усю масу необхідно довести до кипіння й вимкнути, як тільки з’являться перші бульбашки. У гарячий крем додати 100 г масла і ванілін.
По завершенні приготування крему помістіть перший корж на окреме блюдо і рясно змастіть його кремом. Зверху накрийте його новим коржем и знов змастіть його кремом. Повторюйте процедуру до повної зборки торта, не жаліючи крему, бо у підсумку його повинно вийти достатньо. Крім самих коржів, добре змащуйте також і боки, бо мета – добитися доброго просочування коржів. Зверху торт можна прикрасити крихтами з одного з коржів, печивом чи ягодами.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Ектор Хіменес-Браво

Змагаємося й виховуємося в конкурсах

Смачний сендвіч