Лазанья

Кажучи «лазанья», намагаємося вимовляти це слово на італійський манер! Ось вже кого можна назвати справжніми знавцями і майстерними майстрами макаронних виробів і різних страв з них, так це італійців.
У всьому світі саме італійська кухня асоціюється з багатством кулінарних шедеврів, пікантних сирів і відмінних вин. Варто лише згадати горезвісну італійську пасту або піцу. Однак, сьогодні звернемо свій погляд на «королеву» італійської кулінарії — лазанью.
Так називається макаронне багатошаровий виріб квадратної або прямокутної форми, складається з шарів тіста і начинки (овочі, м’ясний фарш, зелень, гриби і сир) з використанням особливого соусу і окремих сортів сиру (пармезан і моцарелла).
Цей традиційний вид пирога справжня гордість національної італійської кухні та міста Болонья, місця народження цього кулінарного шедевра. Хочете знати, як приготувати лазанью в домашніх умовах і зробити це правильно?
Не хвилюйтеся, робити це не складніше, ніж домашню згущене молоко своїми руками!

Приготування тіста для лазаньї

В Італії знати, як робити лазанью, зобов’язана кожна поважаюча себе господиня. Взагалі, названня має два значення: по-перше, так іменується безпосередньо сама страва, а по-друге, особливий сорт макаронів, з яких власне і роблять страву. Ставлення до того з якого саме тіста, готового або домашнього, готувати лазанью неоднозначне і залежить виключно від досвіду та переваг самої господині.
Звичайно, пекти пиріг простіше і швидше з вже готових макаронів, які продаються у вигляді сухих листів тіста. Тут вкрай важлива пильність щодо суворого дотримання всіх інструкцій їх варіння. Однак, лазанья, зроблена з домашнього тесту, принесе набагато більше задоволення і користі.
Отже, для того, щоб приготувати тісто для лазаньї, буде потрібно мінімум продуктів:
  • 2 яйця,
  • борошна 3 склянки,
  • сіль
  • оливкова (соняшникова) олія.
Тобто, тісто схоже як на нашу локшину.
Для початку, просіваємо борошно через сито, утворюючи невелику гірку з виїмкою в центрі, в яку потім акуратно вбиваємо яйця і додаємо кілька ложок олії. Далі ретельно перемішуємо тестпро, поки воно не перестане прилипати до рук.
Однак, якщо переборщили з його «крутістю», можна додати в нього пару ложок води. Потім залишити тісто хвилин на 30 «відпочити». Далі розділити його на частини і розкачати тонким шаром. Листами дати трохи підсохнути і можна починати готувати лазанью. При бажанні перед складанням страви їх також можна відварити.

Соус бешамель для лазаньї

Другим головним складовим елементом, без якого не можливе створення прекрасного страви з Італії, є універсальний соус «бешамель» (з французьким наспівом!). Цей соус — доказ відомої теореми про те, що все геніальне просто!
У невеликій каструлі спочатку слід розтопити 4 столові ложки олії, потім поступово додати, не знімаючи з вогню, борошно (теж 4 ст. ложки) і перемішувати все кілька хвилин. Потім, також не поспішаючи, перемішуючи, влити в цю масу півлітра молока. Після того, як на поверхні з’являться маленькі бульбашки і соусне маса загусне, вимкнути її, додавши спеції і сіль.
Цей соус — універсальне кулінарне винахід. Він відмінно підходить і для інших страв: наприклад, в якості кляру для цвітної капусти, а також у поєднанні з іншими овочами і пастою

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Ектор Хіменес-Браво

Змагаємося й виховуємося в конкурсах

Смачний сендвіч