Сальтисон домашній




Сальтисон домашній
Сальтисон - це пресований варений виріб з м'яса з додаванням субпродуктів. Це неймовірно смачна і проста в приготуванні домашня страва, для якоЇ використовуються завжди доступні інгредієнти.

Такий сальтисон готують в шлунку, начиняючи його начинкою і запікають в духовці або варять в підсоленій воді. Але можна варити прямо в пакеті для запікання або в звичайному пакеті. Сальтисон можна готувати з додаванням язика, легкого та інших субпродуктів. Для приготування страви разом з м'ясом і салом я використовувала печінку яловичу.

Для приготування сальтисону я часто використовую не свинячу голову, а будь-яке м'ясо (в тому числі обрізки) свинини, можна з додаванням яловичини. І відразу ж підготовлене м'ясо, сало і печінку складаю в пакет, в якому це все буде варитися. Отже, дивіться детальний рецепт сальтисону в домашніх умовах.

Інгредієнти для приготування сальтисону:
М'ясо свинини 300 г
Печінка (яловича або свиняча) 500 г
Сало свіже несолоне 500 г
Часник 1 невелика головка
Яйця 4 шт.
Борошно 1 склянка
Сіль 1 ст.л.
Перець чорний мелений 1 ч.л.
Лист лавровий 2 шт.
Рецепт сальтисону домашнього:
1. Підготувати м'ясо, сало і печінку. Цього разу я використовувала м'ясо і яловичини, і свинини. Сало краще використовувати без прошарків.

Підготувати м'ясо, сало і печінку підготувати сало для сальтисону
2. М'ясо та сало нарізати шматочками - дрібними або трохи побільше, скласти в глибоку миску. Печінку можна нарізати дрібними шматочками або для економії часу - перекрутити на м'ясорубку, перемішати її з м'ясом і салом.

М'ясо та сало нарізати шматочками - дрібними або трохи побільше, скласти в глибоку миску.
3. Додати сіль, перець, подрібнений лавровий лист, яйця і борошно. Все добре перемішати.

Додати сіль, перець, подрібнений лавровий лист додати яйця додати борошно
4. Скласти отриману масу в поліетиленовий пакет і зав'язати його або надати прямокутну форму і згорнути. Для цього я використала спеціальний герметичний пакет для запікання. Якщо такого немає - використовуйте звичайний поліетиленовий прозорий і повністю герметичний пакет.

Скласти отриману масу в поліетиленовий пакет і зав'язати його або надати прямокутну форму надати прямокутну форму
5. Помістити наповнений пакет ще в один або два пакети без зайвого повітря, обмотати ниткою і покласти в каструлю з невеликою кількістю води, накрити кришкою. Після закипання води варити 2,5-3 години, через 1,5 години перевернути.

Помістити наповнений пакет ще в один або два пакети
6. Остудити сальтисон в холодильнику, звільнити від пакетів і можна нарізати і подавати закуску на стіл!


Смачного

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Ектор Хіменес-Браво

Змагаємося й виховуємося в конкурсах

Смачний сендвіч