Торт бісквітно-горіховий



Корж: 12 яєць, 250 г цукру, 250 г мелених горіхів, 2 ст. л. мелених сухарів, 2 ст.л. борошна, 1 пак. розпушувача (я додаю, хоча в оригіналі рецепту нема), 1 пак. ванільного цукру, 2ст.л. меленої кави.

Крем: 600 г масла, 4 - 5 жовтків, 5 яєць, 1ст. л. розчинної кави, 350 мл цукру, 20мл коньяку (кавового лікеру), сік ½ лимону.

1. В мисці вимішати мелені горіхи, сухарі, муку, розпушувач, каву.
2. Білки збити, по ложці додавати цукор (ванільний також), збити в круту піну – як на безе. Продовжуючи збивати, додавати по одному жовтку. Акуратно вимішати з горіховою сумішшю, розділити в дві тортівниці. 
3. Випікати при температурі 170 45 – 60 хвилин (залежить від духовки). Охолодити.
4. Охолоджені коржі можна розрізати навпіл. Потім коржі по мірі складання торта пропитувати лікером (можна заварити міцну каву з цукром та лимонним соком).
5. Для крему на водяній бані до запустіння збивати жовтки та яйця з цукром. Охолодити. Збити масло в пишну масу, по ложці додавати яєчну масу, в кінці додати коньяк (в ньому розчинити каву, або додати її на початку – до яєць з цукром) та лимонний сік.

Рецепт торту Дарії Цвек, рецепт крему – від бабусі (перейшов у спадок разом зі старим маминим записником). З білків, що залишилися від крему, випікають  повітряний горіховий прошарок – просто цього разу я його замінила на шоколадні кульки.
Шоколадні кульки: з обрізків шоколадного коржу, вареного згущеного молока, мелених горіхів та кавового лікеру замішати густу масу, набирати чайною ложкою та долонями формувати кульки. Розкласти на коржі, змащеному кремом. Другий корж перед накриванням також густо змастити кремом, перевернути і викласти на кульки.

Прикрасити за бажанням - на Різдво нашвидкуруч розписала шоколад

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Ектор Хіменес-Браво

Змагаємося й виховуємося в конкурсах

Смачний сендвіч